Drojdia de malt: cum poate fi introdusa in alimentatie si beneficiile ei

Obtinuta din fermentarea maltului de orz, drojdia de malt este un ingredient cu multe beneficii pentru sanatate si aduce un gust aparte retetelor. Aceasta mai este supranumita si „parmezanul veganilor”, deoarece ofera un gust absolut rafinat de branza.

Ce este drojdia de malt si in ce preparate poate fi folosita?

Drojdia de malt provine dintr-o ciuperca minuscula, folosita pentru fermentarea maltului de orz. Pentru a putea fi utilizata, aceasta ciuperca se usuca la o temperatura foarte ridicata, ceea ce nu permite sa fie considerat un probiotic (probioticele sunt microorganisme vii care, atunci cand sunt ingerate in cantitate suficienta, exercita efecte pozitive asupra sanatatii).

 

In general, drojdia de malt se gaseste sub forma de fulgi, ceea ce faciliteaza folosirea sa in preparatele alimentare, cum ar fi in salata, legume sau chiar paste, deoarece ofera o aroma de branza, asemanatoare parmezanului.

 

Este bine de retinut faptul ca drojdia de malt este mica „bomba” in nutrienti si o vedeta pentru sanatate. Aceasta contine o cantitate mare de vitamine din grupa B, un continut foarte mare de proteine, fibre si polizaharide, fiind bogata si in nutrienti si oligoelemente Tocmai de aceea este folosita mai ales de persoanele care au adoptat o dieta vegana, drojdia de malt oferindu-le nutrientii de care au nevoie pentru o alimentatie sanatoasa.

 

Care sunt beneficiile drojdiei de malt?

Dupa cum este prezentat anterior, drojdia de malt detine foarte multi nutrienti, numai ca este important sa nu fie preparata termic, deoarece isi pierde din proprietati. Astfel printre beneficiile pe care le ofera se afla:

  • Vitamine din grupa B pe care le contine ajuta la producerea de energie, producerea globulelor rosii, sinteza proteinelor, regenerarea celulelor si mentinerea functionarii sistemului nervos central (SNC), combat oboseala si stresul;
  • Are un continut ridicat de fibre, care contribuie la reglarea colesterolului si, implicit, continutul de zahar din sange;
  • Continutul de polizaharide joaca un rol in echilibrul bun al florei intestinale, prin contribuirea la dezvoltarea bacteriilor bune.

 

Nu numai sanatatea are de castigat de pe urma consumului de drojdie de malt, ci si frumusetea, deoarece aceasta ajuta la intarirea unghiilor si stimuleaza cresterea parului.

9m

https://9m.ro

Te-ar mai putea interesa

De ce să consumăm andivă: leguma ușoară care aduce beneficii mari pentru sănătate

Andiva este o legumă cu un aspect modest, dar cu un gust distinct, ușor amărui, și o mulțime de beneficii pentru organism. Originară din Europa, andiva (cunoscută și sub numele…

Citește

Republica Democrată Congo: bogăție naturală imensă, dar cu provocări uriașe

Republica Democrată Congo (RD Congo) este una dintre cele mai mari și mai bogate țări din Africa, atât ca suprafață, cât și din punct de vedere al resurselor naturale. Cu…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce să consumăm andivă: leguma ușoară care aduce beneficii mari pentru sănătate

  • May 20, 2025
De ce să consumăm andivă: leguma ușoară care aduce beneficii mari pentru sănătate

Cum poate fi de ajutor un pat electric de spital pentru ingrijirea bolnavilor acasa?

  • May 9, 2025
Cum poate fi de ajutor un pat electric de spital pentru ingrijirea bolnavilor acasa?

Republica Democrată Congo: bogăție naturală imensă, dar cu provocări uriașe

  • May 8, 2025
Republica Democrată Congo: bogăție naturală imensă, dar cu provocări uriașe

Rulouri ZIP pentru umbrirea teraselor: Utilitate, estetica si confort

  • April 30, 2025
Rulouri ZIP pentru umbrirea teraselor: Utilitate, estetica si confort

Anne-Sophie Jouhanneau – autoarea care aduce farmecul Parisului în literatura young adult

  • April 23, 2025
Anne-Sophie Jouhanneau – autoarea care aduce farmecul Parisului în literatura young adult

Untul de shea – ce este, beneficii și utilizări

  • April 11, 2025
Untul de shea – ce este, beneficii și utilizări