Cum calmezi simptomele ulcerului in mod natural?

Se stie ca ceaiul de flori de salcam are un puterni efect de calmare a durerilor provocate de ulcer. Toate aceste alimente contin substante flavonoide in cantitate mare care protejeaza stomacul si ajuta la vindecarea ulcerului.

0
633
simptomele ulcerului

Cum calmezi simptomele ulcerului in mod natural?

Ulcerul este una din cele mai des intalnite afectiuni atat in cazul pacientilor tineri, cat si in cazul pacientilor trecuti de prima tinerete. Ulcerul poate avea mai multe cauze, insa principala este alimentatia neadecvata, stilul de viata haotic, stresul si alte afectiuni conexe ale stomacului, precum gastrita, precum si consumul de tutun sau alcool sau abuzul de cofeina. Cu alte cuvinte, alaturi de cancer si de bolile cardiace, ulcerul este ujn fel de boala a omului modern, deoarece are ca si cauze principalele greseli pe care le face acesta din lipsa de timp, prin natura jobului sau al programului pe care il are. ulcerul stomacal poate fi provocat si de bacteria Helicobacter Pylori, dar si de abuzul de medicamente.

Tratamente naturiste pentru calmarea durerilor stomacale

Din meniul zilnic al pacientilor care sufera de ulcer nu trebuie sa lipseasca legumele, broccoli, strugurii rosii, fructele de padure, merele si ceaiul verde. Se stie ca ceaiul de flori de salcam are un puterni efect de calmare a durerilor provocate de ulcer. Toate aceste alimente contin substante flavonoide in cantitate mare care protejeaza stomacul si ajuta la vindecarea ulcerului. De asemenea, se recomanda consumul de miere naturala, care contine antioxidanti si care actioneaza ca si un protector gastric, avand chiar si proprietati antibacteriene in lupta impotriva bacteriei Helicobacter pylori.

Pacientii care sufera de ulcer pot face o cura interna cu carbune medicinal, dar si cu argila. Cura cu argila se gaseste in farmacii, in farmaciile naturiste si are rol eliminatoriu, cicatrizant si reconstructiv la nivelul stomacului. In plus, in tratarea ulcerului, se recomanda si consumul de varza sau vegetale cu frunze verzi. Un litru de suc de varza pe zi, administrat in doze mici, poate ajuta chiar la tratarea definitiva a ulcerului, nu numai la ameliorarea durerilor.

Nu in ultimul rand, specialistii recomanda pacientilor ce sufera de ulcer sa consume suc de cartofi, important in cicatrizarea ranilor si adjuvant in neutralizarea acida, dar si suc de patlagina si de migdale proaspete. Alunele crude, radacina de lemn dulce si ceaiul de tataneasa sunt tratamente naturale excelente pentru bolnavii care sufera de ulcer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here