Intrebari pe care sa le puneti agentilor imobiliari

Daca v-ati hotarat sa apelati la un agent imobiliar pentru a va ajuta sa achizionati locuinta visata, ar fi indicat sa obtineti de la acesta toate informatiile care va sunt necesare.

0
867
achizitionarea unui bun imobiliar

Daca v-ati hotarat sa apelati la un agent imobiliar pentru a va ajuta sa achizionati locuinta visata, ar fi indicat sa obtineti de la acesta toate informatiile care va sunt necesare. Iata ce il puteti intreba pentru a avea date cat mai exacte despre locuinta pe care doriti sa o cumparati.

De ce pleaca fostii proprietari?

Inainte sa luati o decizie definitiva, este legitima intrebarea referitoare la motivul pentru care fostii proprietari au ales sa vanda locuinta respectiva. Unele motive pot aduce complicatii in procesul de vanzare, asadar agentul se poate arata putin evaziv sau nu va avea un raspuns clar pe care sa vi-l ofere.

Cand pot face din nou o vizita pentru a vedea locuinta?

Pentru ca uneori este destul de complicat sa gasiti o portita de-a lungul zilei pentru a vizita imobilul care va intereseaza, ati ajuns sa faceti acest lucru intr-o seara, pe fuga, sau intr-o zi ploioasa. Este dificil in aceste conditii sa va dati seama de unele aspecte precum izolarea locuintei, luminarea acesteia, aspectul general al locului etc. Asadar, nu ezitati sa cereti inca o vizita pe care sa o faceti la o ora diferita, in conditii meteo favorabile daca este posibil.

Cate persoane mai sunt interesate de bunul respectiv?

Ezitati, imobilul va place, insa ii lipseste ceva. Mai aveti timp la dispozitie pentru a va gandi, pentru a face alte vizite: intrebati agentul imobiliar cate persoane mai sunt interesate de bunul respectiv. Mai mult decat atat, daca sunteti primul care il viziteaza, nu aveti sanse prea mari de a negocia pretul: agentul va prefera sa obtina mai multe propuneri si va continua sa programeze vizite. In acelasi timp, pentru locatari nu agentul este intotdeauna cel care are ultimul cuvant de spus: proprietarii pot decide ce dosare sa pastreze si la care sa renunte in functie de anumite criterii.

Care sunt cheltuielile pentru…?

Achizitionarea unui bun imobiliar implica si asumarea unor cheltuieli si taxe. Ar fi indicat sa intrebati agentul care sunt cheltuielile de coproprietate, lucrarile prevazute pentru reabilitare sau modernizare, valoarea impozitelor locale. Stiind de la inceput aceste lucruri va puteti face calcule exacte pentru a vedea daca va doriti cu adevarat sau nu achizitionarea imobilului respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here