Ingrediente
1 ceapă
2 catei de usturoi
ulei de masline
1 vârf de fulgi uscați de chilli
3 x 400 g conserve de roșii tocate
1 buchet de busuioc proaspat, (sau 1 lingurita de oregano uscat)
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
500 g penne uscate
2 x 180 g conserve de ton
150 g brânză Cheddar
Metodă de preparare “Paste de ton”
Se preincalzeste cuptorul la 200 ° C / 400 ° F. Se curata și se toacă fin ceapa și usturoiul. Se aseaza o tavă mare la foc mediu. Se adauga 2 linguri de ulei, ceapă, usturoi și fulgi de ardei iute (dacă se utilizează) și se prăjește timp de 5-10 minute sau până când se înmoaie, amestecând ocazional. Se da la foc mare si se toarna roșiile tocate. Se adauga frunze de busuioc in sos, apoi se amesteca. Se aduce la fierbere, apoi se reduce căldura la foc mic și se lasa asa timp de 20 de minute.
Între timp, se pune o oala cu apa la fiert. După ce a inceput sa fiarba apa, se adauga un vârf de sare, urmat de paste făinoase. Se gatesc in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj.
Se scurge tonul și se amesteca cu sosul, asigurând că nu se rupe prea mult. Se condimentează cu un mic vârf de sare și un vârf de piper negru. Când pastele sunt gata, se scurg și se adauga direct în sos. Apoi, se transfera într-un vas de coacere (aproximativ 25cm x 30cm).
Se adauga branza peste pastele făinoase. Se aranjeaza frunzele de busuioc, apoi se presara ușor piper negru pe deasupra. Se stropeste usor cu ulei, apoi se pune in cuptor timp de 15-20 de minute sau pana se inmoaie.Se lasa să stea timp de 5 minute, apoi se serveste cu salata, dupa preferinte.