Cum pastram bradul verde mai mult timp

Author

Categories

Share

Inca de la instalarea bradului, spiritul de Craciun se invita in casele noastre. Nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu ii placa mirosul magnific de brad natural in casa. Cu totii speram ca bradul sa ramana verde cat mai mult timp, macar doua-trei saptamani. Drept urmare, daca nu esti adeptul bradului artificial urmeaza sfaturile de mai jos.

Bradul de Craciun – um pastram bradul verde mai mult timp

Pregateste instalarea bradului. Incepe prin alegerea locului in care vei aseza bradul de Craciun. Evident, trebuie sa eviti sa il asezi in apropiere de o sursa de caldura. Atentie si la geamurile prea mari. Dupa alegerea amplasamentului a venit vremea alegerii unui brad in dimensiuni adaptate. Studiaza cu atentie crengile si acele, sa nu fie galbene, culoarea sa fie cat mai vie. Ai grija dupa ce il cumperi, bradul este afectat de socul termic. Pune-l in balcon sau in garaj timp de 24 de ore, nu il instala imediat in interior. Bradul are nevoie de 24 de ore de aclimatizare inainte de a fi pus la interior.

Intretinerea bradului. Daca bradul pe care il decorezi anul acesta de Craciun este in ghiveci asigura-te ca il uzi des, odata la trei zile. Iti plac ghirlandele luminoase? Opteaza pentru un model echipat cu beculete mici care sa degaje mai putina caldura, pentru a nu accelera procesul de uscare al bradului.

Solutiile home made pentru pastrarea bradului proaspat cat mai mult timp

  • Otetul de vin alb se poate adauga in apa inainte de a uda bradul in ghiveci.

  • Apa de gura antibacteriana se poate folosi pentru proprietatile sale antibacteriene care opresc in mod eficient inmultirea germenilor in vasul cu apa precum si dezvoltarea algelor. Un lucru care inseamna ca bradul tau de Craciun va beneficia de un maxim de nutrienti. Se recomanda folosirea acesteia o data pe saptamana, diluat in apa cu care se uda ghivechiul cu brad.

Poti instala un dezumidificator care va ajuta bradul sa retina umezeala mai bine. Crengile badului se pot da cu fixativ. Acesta este un secret folosit de florari pentru a-si mentine produsele proaspete si aratoase cat mai mult timp. Daca vrei sa vezi bradul verde cat mai mult timp sacrifica-ti tubul cu fixativ.

Author

Share

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.