Traditia tortului de nunta

0
1945
Comanda tort in Bucuresti

Una dintre piesele centrale ale nuntii moderne este tortul de nunta. Acesta are o istorie lunga care dateaza din timpul Imperiului Roman. Cu toate acestea, tortul de nunta a fost foarte diferit atunci.

In acele timpuri, torturile de nunta nu erau dulci si impodobite asa cum sunt cele din zilele noastre, ci semanau mai mult cu niste paini facute din faina integrala de grau. Acestea erau coapte si rupte apoi deasupra capului mireselor, iar oaspetii mancau bucati mici din respectiva paine cu credinta ca le vor purta noroc.

Mai tarziu, tortul de nunta a devenit cunoscut sub numele de placinta sau prajitura miresei. Aceasta era, de obicei, dulce, insa tot nu avea aspectul tortului din zilele noastre. Unul dintre principalele ingrediente ale acestei placinte era inelul de sticla. Se credea ca domnisoara care va gasi inelul va fi urmatoarea care se va casatori.

O alta traditie legata de tort a fost aceea in care domnisoarele primea cate o mica felie de tort pe care trebuiau sa o puna sub perna pe care dormeau. Se credea ca prezenta acelei bucati de tort sub perna va determina visul cu viitorul sot. Evident, acest lucru se putea intampla numai cu torturile sau placintele simple, fara crema.

Tortul de nunta are o istorie lunga, a fost si este o traditie, iar modul in care arata torturile actuale si industria construita in jurul lor, prezic faptul ca vor ramane o traditie. Cu toate acestea, nu se cunoaste exact momentul in care dulciurile au inceput sa fie parte a unei nunti. De fapt, acest lucru este un detaliu lipsit de importanta, atat timp cat lucrurile au evoluat inspre o traditie frumoasa, spre incantarea invitatilor.

Comanda tort in Bucuresti – eTorturi.ro!

Comanda tort in Bucuresti

Usor, usor, lucrurile au evoluat spre imaginea actuala a tortului de nunta, iar acum acest amanunt a devenit o arta indispensabila la fiecare petrecere de casatorie. Pentru cele mai gustoase si aspectoase torturi de nunta, nu trebuie decat sa luati legatura cu echipa eTorturi.ro. Pe site-ul eTorturi.ro puteti da comanda tort in Bucuresti, iar livrarea va fi inclusa in pret!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here